Series 7 SC750 multi touch

Samsung Electronics je ovaj tjedan predstavio dva nova monitora s zaslonom osjetljivim na dodir. Prvi model je Series 7 SC770 Touchscreen monitor dijagonale od 24 inča, a drugi model je Series 7 SC750 monitor s ergonomskim rotirajućim zaslonom, koji će dolaziti u dvije varijante – 24 inčnoj i 27 inčnoj.

Series 7 SC770

Model Series 7 SC770 podržava bilježenje dodira na deset točaka odjednom, što je odlično za odabir, rotiranje ili povlačenje objekta po zaslonu. Monitor je opremljen s  Anti-Finger Film tehnologijom koja omogućava preciznu kontrolu i brzinu, tako da korisnici lako mogu rotirati slike, selektirati sadržaj i sl. bez straha da će zaslon detektirati slučajne dodire s drugim prstima.

SC770 je opremljen i s Sliding-Tilt značajkom, koja omogućava rotiranje monitora do 55 stupnjeva, kako bi kut gledanja bio što bolji, a ujedno olakšava i upravljanje dodirom.

Ostale značajke su USB utor za spajanje mobilnih uređaja, tanak obrub i metalni stalak napravljen od čvrstog materijala. Što se tiče ostalih specifikacija trebamo izdvojiti rezoluciju od  1920 x 1080 px, vrijeme odaziva od 5ms, 2 HDMI utora, svjetlinu od 250 cd/m2.

Ovaj monitor je već u prodaji na nekim svjetskim tržištima po cijeni od oko 600 US $.

Series 7 SC750

Samsung nije dao mnogo informacija o Series 7 SC750 modelu, osim da se radi o monitoru s tankim, ergonomskim dizajnom, koji se može rotirati za 90 stupnjeva (pivot), što omogućava da se monitor koristi i u  vodoravnom i okomitom položaju (landscape/portrait). Ova opcija dobro dođe prilikom korištenja više monitora istovremeno, a to poboljšava i AMDova Eyefinity tehnologija.

Prema specifikacijama, Series 7 SC750 dolazi u dvije veličine – 24 inčnoj i 27 inčnoj, dok su ostale specifikacije iste kao i kod SC770 modela, osim što 27 inčna verzija ima osvjetljenje od 300 cd/m2.

Ovaj model je znatno jeftiniji, pa tako cijena ovog monitora je oko 250 US $ za 24 inčni model, odnosno 379 US $ za 27 inčni model.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here