Samsung Pay na Galaxy S6

Prilikom predstavljanja novog Samsung Galaxy S6/S6 Edga, tvrtka je predstavila i uslugu plaćanja putem pametnog telefona pod nazivom Samsung Pay, koja bi trebala vlasnicima ovih uređaja nuditi ono što Apple nudi vlasnicima iPhoneova putem usluge Apple Pay.

Tada je izjavljeno kako će Samsung Pay biti dostupan u Južnoj Koreji i SAD-u, no ovih dana Samsung je objavio kako će usluga biti dostupna i korisnicima u Europi i Kini.

Problem je što se još uvijek ne zna kada bi Samsung Pay trebao biti dostupan u Europi, jedino je poznato da bi se to trebalo dogoditi nakon što usluga napokon zaživi u SAD-u  i Južnoj Koreji.

Prema navodima Reutersa,  Rhee Injong izvršni potpredsjednik Samsunga je potvrdio dolazak Pay-a u Europu i Kinu. Također, isti izvor navodi da bi Samsung Pay trebao biti dostupan u Južnoj Koreji i SAD-u od rujna kada bi i novi Galaxy Note 5 krenuo u prodaju, iako točan datum nije naveden.  Prema svemu sudeći, trebati će proći još nekoliko mjeseci dok usluga ne bude dostupna i  u Europi.

Za razliku od Apple Pay-a koji je baziran na NFC tehnologiji, Samsungova koristi i MST (magnetic secure transmission) tehnologiju za obavljanje plaćanja putem pametnog telefona.

Ekipa iz CNET-a je na Youtubeu objavila kako Samsung Pay izgleda u stvarnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here