Gear IconX slušalice

Samsung je ovog tjedna predstavio dva nova nosiva uređaja – pametnu narukvicu Gear Fit2 kao i Gear IconX bežične in-ear slušalice.

Oba uređaja su namijenjena onima koji vole provoditi vrijeme u sportskim aktivnostima i ne žele svugdje nositi svoje pametne telefone jer su i Gear Fit2 i Gear IconX potpuno neovisni o telefonima.

Samsung Gear Fit2

Samsung Gear Fit2 pametna narukvica je dizajnirana za ugodnu svakodnevnu upotrebnu a opremljena je GPS senzorom za praćenje lokacije, senzorom otkucaja srca, žiroskopom, barometrom i brzinomjerom. Kako je GPS senzor ugrađen u samu narukvicu više ne morate vucarati s sobom pametni telefon  kako bi izmjerili prijeđeni put.

Samsung Gear Fit2 pametna narukvica

Narukvica je napravljena u kombinaciji aluminija, plastike i stakloplastike, a zaslon je zaštićen Gorilla Glass 3 slojem, dok je remen napravljen od elastomera. Samsung Gear Fit2, po uzoru na Galaxy S7 telefone, dolazi s IP68 certifikatom koji jamči otpornost na vodu (do 1.5m dubine i 30 minuta) i prašinu.

Super AMOLED dodirni zaslon ima 1.5“ dijagonalu u rezoluciji 432 x 216 px (322 piksela po inču). Unutra se nalazi dvojezgreni procesor, 512 MB radne memorije kao i 4 GB ROM memorije za instalaciju aplikacija. Gear Fit2 je baziran na Samsungovom Tizen operativnom sustavu i može se upariti putem Bluetooth tehnologije s svim Android 4.4 i novijim uređajima.

https://www.youtube.com/watch?v=SHK5SAHj1ZE

Gear Fit2 će se prodavati u dvije veličine – maloj za one koji imaju obujam zgloba od 125 do 170 mm i velikoj za one koji imaju obujam zgloba od 155 do 210mm. Unatoč razlici u veličini narukvice, sve značajke (uključujući i dijagonalu zaslona su iste).

Samsung Gear IconX

Samsung Gear IconX su potpuno „neovisne“ bežične slušalice koje u svoju internu memoriju mogu pohraniti oko 1000 pjesama na svojih 4GB interne memorije. Dolaziti će u tri različite veličine, a putem tipke smještenoj na vanjskom dijelu slušalice možete započeti ili pauzirati slušanje glazbe, odgovoriti na poziv, pojačati i smanjiti ton.

Glazba se na slušalice prebacuje putem USB kabela, a i Gear Icon X imaju integriran senzor otkucaja srca koji bi vas trebao upozoriti ukoliko ste pretjerali u svojim sportskim aktivnostima.

Cijena Gear Fit2 narukvice je 180 US $, a prodaja kreće ovog mjeseca u SAD-u , dok je cijena Gear IconX bežičnih slušalica 199 US $ i u prodaju stižu u trećem kvartalu ove godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here