Samsung Galaxy S8 crni

Za desetak dana svijetlo dana će ugledati Samsung Galaxy S8 i njegova veća verzija Galaxy S8+. O novoj Samsungovoj perjanici znamo gotovo sve, i ove godine stižu dva modela, ali veći više neće imati naziv edge nego oznaku +.

Samsung Galaxy S8 će koštati 100 € više od prošlogodišnjeg Galaxy S7

Prošle godine prilikom dolaska Galaxy S7 je koštao 699 €, dok je Galaxy S7 edge koštao 799 €. Ovogodišnji modeli će biti za 100 € skuplji, tako će Galaxy S8 koštati 799 €, dok će + verzija koštati 899 €.

Novi telefoni dolaze u barem tri varijante boja – crnoj  (black sky), sivoj (orchid grey) i  arctic silver (srebrnoj), tvrdi Evan Blass

Očekuje se da će uređaji biti bazirani na novom Android Nougat OS-u, a kao i prethodnici biti će otporni na vodu i prašinu. Skener otiska prsta seli na stražnju stranu, tako da će obrub oko zaslona biti drastično smanjen. Ovime će se postići veća dijagonala ekrana na telefonu manjih dimenzija, što je slučaj i s LG G6.

Bolje kamere

I Galaxy S8 i S8+ će najvjerojatnije imati 12 megapikselnu glavnu kameru i 8 megapikselnu selfie kameru. Dakle, glavna kamera se neće uvelike razlikovati od onih na lanjskim perjanicama, no zato je prednja kamera nešto bolja. Nema sumnje da će Samsung dodatno ispolirati i sam softver kamere.

Iz Južne Koreje stižu vijesti kako će kamera moći snimati dok čak 1000 fps, dok bi DRAM memorija trebala biti smještena između senzora kamere i sklopovlja što bi trebalo dodatno ubrzati pohranu slika i videa.

Na prednjoj strani bi se trebala nalaziti i dodatna 3.7 MP kamera koja služi za skener šarenice oka.

Ova tehnologija je uvedena na prerano preminulom Galaxy Noteu 7 no tu se pokazalo da je Samsung možda uranio s njom jer je otključavanje uređaja na taj način bilo sporije nego kada se koristi otisak prsta.

Predstavljanje je zakazano za 29. ožujka, a prvi kupci bi svoje primjerke trebali dobiti u travnju ove godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here