Samsung Galaxy S5 Logo

U posljednje vrijeme kruže razne informacije o specifikacijama novog Samsung Galaxy S5 pametnog telefona. Danas ekipa iz SamMobile-a tvrdi kako imaju informaciju o točnim specifikacijama ovog uređaja.

Prvo i najvažnije, nagađanja da će Galaxy S5 biti napravljen od metala su (prema njihovim tvrdnjama) točna, no i ona da će i ovaj model biti napravljen od plastike. Ustvari, Samsung Galaxy S5 će biti napravljen u dvije verzije, plastičnoj i metalnoj. Očekivana cijena plastične verzije je oko 650 €, dok će se za metalnu verziju trebati izdvojiti oko 150 € više.

Neki izvori tvrde da će metalna verzija se prodavati pod nazivom Samsung Galaxy F, no za potvrdu tih informacija ipak ćemo morati sačekati službenu potvrdu iz Samsunga.

Samsung Galaxy S5 specifikacije

Prema dostupnim podacima, SGS5 bi trebao imati 2K zaslon rezolucije 2560 x 1440 px, baš kako je prošli mjesec i najavljeno, no točna veličina zaslona zasada nije poznata.

Na stražnjoj strani, trebao bi se nalaziti 15 MP fotoaparat s optičkom stabilizacijom slike, dok će uređaj imati i prednju kameru za video pozive. Što se tiče hardwarea, unutar kućišta bi trebao biti Qualcomm Snapdragon 805 chipset, a očekuje se da će izaći i verzija s  Exynos 6 chipsetom.

Samsung Galaxy S5 bi trebao imati instaliran najnoviji Android 4.4 KitKat operativni sustav.

Inače, Sammobile je do sada bi poprilično točan u svojim prognozama, a da li će to biti slučaj i ovaj put, treba sačekati još nekoliko tjedana, kada bi Galaxy S5 trebao biti i službeno predstavljen.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here