Samsung Galaxy S20 zasloni pametnih telefona

Poznati leaker Ice Universe je na svom Twitter profilu potvrdio ono o čemu se već duže vrijeme šuška – da Samsung Galaxy S20 serija dolazi s Super AMOLED zaslonima osvježenja od 120 Hz.

120 Hz zasloni bi trebali pružiti fluidnije skrolanje po izbornicima, web stranicama i ostalom sadržaju gdje ima više teksta. Lako je moguće da će proizvođač smanjiti osvježenje na 60 Hz u situacijama kada 120 Hz osvježenje je nepotrebno kako bi zbog očuvanja energije. Ovakav pristup nije novina jer ga već imamo na Pixel 4 telefonima.

U seriji su tri modela – Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra s dijagonalama zaslona od 6.2“, 6.7“ i 6.9“ recipročno. Očekuje se da bi rezolucija trebala ostati QHD+ dakle oko 3040 x 1440 px.

Smartfoni će biti opremljeni s Exynos 990 čipom, barem oni namijenjeni za naše tržište. Sigurno je da barem Galaxy S20 Ultra dolazi s 108 MP senzorom koji koristi 9u1 Pixel binning tehnologiju, ali bi i preostala dva modela trebala imati uvelike poboljšanu kameru u odnosu na Galaxy S10 / S10+.

Renderi otkrivaju da je Samsung odustao od slefie kamere ispod zaslona jer i dalje vidljivo okno kamere u obliku slova O. Sada bi trebalo biti centrirano kao na Note 10 seriji i svi modeli bi trebali imati samo jednu selfie kameru, ne dvije kakvu imamo na Galaxy S10+.

Sva tri modela će biti predstavljena idući mjesec točnije 11. veljače kada bi trebala biti predstavljena i nova generacija Galaxy buds slušalica ali i nova inačica Samsungovog preklopnog phableta Galaxy Fold.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here