Evernote  je dostupan u više oblika – kao program za PC ili MAC računala i kao  verzija za mobilne Android , Blackberry, Windows  Phone i  iPhone  uređaje, a moguće mu je pristupiti i putem web adrese u vašem internet pregledniku.

Evernote služi za zapisivanje zabilješki i njihovu sinkronizaciju između uređaja.  Evernote je najbolja aplikacija za tu namjenu, prije svega zato što je potpuno besplatan,  a omogućava korištenje na brojnim platformama kako bi vaše zabilješke bile uvijek na dohvat ruke.

Ova aplikacija osim klasičnog zapisivanja zabilješki nudi mnogo više.  Osim tekstualnih zabilješki, moguće je napraviti snimak, glasovnu zabilješku ili umetnuti  fotografiju. Sve zabilješke moguće je grupirati u projekte.  Sve bilješke je moguće tagirati i na taj način poslije olakšati pretragu preko tagova.

Za veliku pohvalu je brza sinkronizacija podataka, tako da dokumenti koje ste napravili na npr. vašem računalu se pojavljuju u svega nekoliko sekundi i na vašem mobilnom uređaju.

Evernote Premium

Besplana verzija Evernote nudi vam 40MB prostora svaki mjesec, dok premium verzija dodaje 1 GB prostora za vaše podatke svaki mjesec, a za nju je potrebno izdvojiti  5 US $ mjesečno (45 US $ na godišnjoj razini). Premium verzija nudi i bolje pretraživanje slika kao i  mogućnost pretraživanja PDF datoteka.