Samsung Galaxy Core Plus

Samsung Galaxy Core Plus je nasljednik prošlogodišnjeg modela Galaxy Core. Iako bi se po nazivu očekivalo da se radi o boljem modelu, s obzirom da je plus noviji model, južnokorejski proizvođač je unazadio osnovni model.  Iako je dijagonala zaslona i rezolucija ista, Core plus ima duplo manje prostora za pohranu i manje rama. Ipak, ovogodišnji model dolazi s novijim operativnim sustavom, Androidom 4.2, za razliku od starog Corea koji ima Android 4.1.

Galaxy Core Plus – Značajke

Hardware

Galaxy Core Plus ima 4.3 inčni TFT LCD zaslon rezolucije 800 x 480 px. Sam dizajn uređaja je isti kao i kod većine Samsungovih modela (Galaxy Core, Galaxy Young, Samsung Galaxy Ace 3…), dakle telefon je napravljen od istog polikarbonatnog (plastičnog) materijala. Na dnu se nalaze tri tipke za navigaciju, dok se poviše zaslona nalazi prednja, 0.3 MP kamera, što je rijetkost kod telefona u ovom segmentu.

Unutar kućišta nalazi se dual-core procesor radnog takta od 1,2 Ghz i 768 MB radne memorije. Već smo spomenuli da Galaxy Core Plus ima duplo manje prostora za pohranu u odnosu na prethodnu verziju, dakle samo 4 GB, od čega korisnik ima na raspolaganju 1.8 GB. Srećom taj prostor se može proširiti putem SD kartica.

Što se tiče povezivosti, Core Plus je opremljen standardnim dodacima – Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetoothom, A-GPS-om i podrškom za 3G HSPA+ konekcije. Zanimljivo da je uređaj opremljen i s NFC čipom i S beam tehnologijom.

Uređaj ima glavnu 5 megapikselnu kameru s LED osvjetljenjem, kao i prednju VGA kameru za video pozive. Baterija kapaciteta 1800 mAh trebala bi izdržati 24 sata umjerenog korištenja.

Software

Samsung je u ovaj pametni telefon tvornički instalirao Android 4.2.2 Jelly Bean operativni sustav s TouchWiz sučeljem. Naravno, telefon je dolazi i s nekoliko korisnik i nekoliko manje korisnih Samsungovih preinstaliranih aplikacija.

Galaxy Core plus bi mogao zaoštriti konkurenciju u jačih modela u ovom tržišnom segmentu – Sony Xperia M, Alcatel Idol, koji se prodaju po cijenama od oko 1300 – 1400 kn kod domaćih mobilnih operatera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here