Google Glass Dizajn

Google je odlučio da kupnja Google Glassa putem Play trgovine od idućeg tjedna više neće biti moguća.

S obzirom da su kritike na ovaj proizvod sve češće, prodaja će biti suspendirana do daljnjeg. Većina kritika se odnosi na zaštitu privatnosti, a u SAD-u mnogi restorani i caffe barovi su zabranili uporabu Google Glassa u svojim prostorima.

Trenutno se ove pametne naočale prodaju po cijeni od 1500 US $, dakle oko 10 000 kn, a od 19. siječnja proizvod više neće biti raspoloživ.

Glass tim će i dalje raditi na razvoju ovog proizvoda, a razvijati će se i nove verzije pod nadzorom Tony Faddella, koji će od sada biti zadužen za Google Glass. Inače, Fadell je poznat što je vrlo uspješno dizajnirao i vodio kampanju za iPod uređaje još 2001. godine. On je prešao u Google prošle godine i prvi mu je zadatak pokušati umanjiti negativni publicitet Google Glassa u javnosti, koji prati ovaj projekt otkada je i pokrenut.

Do sada je za razvoj ove tehnologije bio zadužen Google X odjel budućih tehnologija, dakle ista ona ekipa koja stoji iza Google Loon projekta.

Google Glass je, mogli bi reći s pravom, na udaru brojnih kritičara s obzirom da mogu snimati razgovore bez znanja sugovornika, a imaju mogućnost prepoznavanja lica osoba. I mnoge tvrtke u SAD-u su protivnik  ovog proizvoda, poput AMC Theatresa koji su tražili zaštitu od federalih agenata kako bi udaljili osobu koja je koristila ove naočale i njihovoj kino dvorani.

Ipak, prema Google tvrdi da bi ovo trebao biti novi početak za Google Glass, unatoč svim ovim problemima.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here