Google Glass Dizajn

Google je odlučio da kupnja Google Glassa putem Play trgovine od idućeg tjedna više neće biti moguća.

S obzirom da su kritike na ovaj proizvod sve češće, prodaja će biti suspendirana do daljnjeg. Većina kritika se odnosi na zaštitu privatnosti, a u SAD-u mnogi restorani i caffe barovi su zabranili uporabu Google Glassa u svojim prostorima.

Trenutno se ove pametne naočale prodaju po cijeni od 1500 US $, dakle oko 10 000 kn, a od 19. siječnja proizvod više neće biti raspoloživ.

Glass tim će i dalje raditi na razvoju ovog proizvoda, a razvijati će se i nove verzije pod nadzorom Tony Faddella, koji će od sada biti zadužen za Google Glass. Inače, Fadell je poznat što je vrlo uspješno dizajnirao i vodio kampanju za iPod uređaje još 2001. godine. On je prešao u Google prošle godine i prvi mu je zadatak pokušati umanjiti negativni publicitet Google Glassa u javnosti, koji prati ovaj projekt otkada je i pokrenut.

Do sada je za razvoj ove tehnologije bio zadužen Google X odjel budućih tehnologija, dakle ista ona ekipa koja stoji iza Google Loon projekta.

Google Glass je, mogli bi reći s pravom, na udaru brojnih kritičara s obzirom da mogu snimati razgovore bez znanja sugovornika, a imaju mogućnost prepoznavanja lica osoba. I mnoge tvrtke u SAD-u su protivnik  ovog proizvoda, poput AMC Theatresa koji su tražili zaštitu od federalih agenata kako bi udaljili osobu koja je koristila ove naočale i njihovoj kino dvorani.

Ipak, prema Google tvrdi da bi ovo trebao biti novi početak za Google Glass, unatoč svim ovim problemima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here