Google Glass

Googleove pametne naočale bi u slijedećih nekoliko dana trebale biti dostupne programerima aplikacija, a danas su objavljene i tehničke specifikacije ovog gadgeta.

Gooogle Glass su opremljene izdržljivim okvirom prilagodljive širine. Što se tiče prikaza, on je ekvivalentan 25 inčnom HD zaslonu gledanom s oko 250 cm udaljenosti. Kamera ugrađena na ove naočale ima rezoluciju od 5MP, uz mogućnost snimanja i 720p videozapisa. Za prijenos zvuka zaslužna je Bone Conduction tehnologija, koja koristi lubanju kao rezonantnu kutiju.

Za povezivanje s internetom i ostalim uređajima, Google Glass je opremljen Wifi – 802.11b/g i Bluetooth čipovima, dok korisnici će imati 12 GB prostora za pohranu podataka, kao i mogućnost pohrane podatka na Google Drive.

Prema najavama iz Googlea, baterija bi treba izdržati cijeli dan, a punila bi se putem mikro USB utora. Što se tiče kompatibilnosti s ostalim uređajima, Google Glass će biti kompatibilne s bilo kojim mobilnim telefonom koji ima Bluetooth, dok aplikacija MyGlass companion, će biti dostupna na Android 4.0.3 i novijim uređajima. Ova aplikacija omogućava GPS pozicioniranje, kao i SMS/MMS dopisivanje.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here