Google Glass

Google Glass je trebao krenuti u prodaju za vrijeme ovogodišnjih božično novogodišnjih blagdana, no prema tvrdnjama Reuters-a, Google Glass će krenuti u prodaju tek iduće godine.

Iako je ovaj gadget dostupan već duže vrijeme programerima, još uvijek nije krenuo zapravo krenuo u prodaju, iako se na razvoju već radi nekoliko godina.

Izgleda da su programeri izgubili interes za izradu novih aplikacija za  Google Glass, a neke tvrtke su već i povukle svoje već napravljene aplikacije. Trenutno postoji oko 100 aplikacija koje rade na Googleovim pametnim naočalama, među kojima je vrlo popularni Facebook. Druga popularna društvena mreža, Twitter je prošli mjesec odlučila ukinuti podršku za ovu platformu.

Kako bi situacija pod Google bila još gora, neki od najbitnijih zaposlenika koji su od početka radili na projektu su napustili tvrtku, a već diljem svijeta nekoliko objekata su zabranili uporabu Google Glassa, prvenstveno zbog zaštite privatnosti svojih posjetitelja.

Unatoč ovome, ekipa iz Googlea ne gubi pouzdanje u svoj proizvod već najavljuju da su fokusirani da Glass dođe u masovnu prodaju.

Chris O’Neill šef poslovnih operacija u Google Glassu je izjavio kako su posvećeni kao i do sada da uređaj bude dostupan svim potencijalnim kupcima, no da za to treba vremena i  da ne žele krenuti u prodaju dok proizvod ne bude posve spreman.

Google Glass Explorer Edition namijenjen developerima košta oko 1000 britanskih funti, odnosno oko 9 600 kn. Tehničke specifikacije su HD prikaz ekvivalentan 25 inčnom zaslonu kada gledate s udaljenosti od 2.5 m, mogućnost snimanja 5 MP fotografija i 720p video zapisa, Wi-Fi – 802.11 b/g 2.4GHz, Bluetooth i 12 GB interne memorije.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here