Playstation 5

Početkom ožujka pojavile se prve glasine o PlayStation 5 Pro konzoli, a sada je potvrđeno da Sony uskoro kreće s testiranjima.

Prvi PS5 Pro bi uskoro trebali biti poslani tvrtkinim testerima, dok bi programeri koji rade na razvoju igara svoje primjerke trebali dobiti do kraja ove godine. Pretpostavlja se da bi se negdje tijekom 2024. ova igrača konzola mogla pojaviti na policama trgovina. Nevjerojatnije radi se o kraju godine kada pred sezonu blagdana.

Naravno, službene specifikacije nisu još potvrđene no špekulira se da bi PS5 Pro trebao biti baziran na postojećoj AMD RDNA 3 GPU arhitekturi koja će biti prilagođenima zahtjevima high-end igrače konzole. Unutra bi se trebala nalaziti posebna verzija Radeon RX 7700 XT grafičke kartice koja bi trebala biti dvostruko brža od one koja se ugrađuje u današnje PlayStatione 5.

PS5 bi trebao podržavati i vlastitu DLSS tehnologiju, kao i podršku za 8K video izlaz. Cijena ove konzole nije poznata, no čisto informacije radi kada je PS4 Pro izašao on je bio 100-njak € skuplji u odnosu na original.

I aktualni PlayStation 5 bi trebao biti redizajniran. Umjesto dosadašnje digitalne i standardne verzije prodavala bi se modularna koja bi dolazila u obliku konzole na koju se eksterno spaja eksterni čitač diskova. Dakle, taj eksterni Blu-ray čitač bi se prodavao zasebno ukoliko vam je potreban.

Prije dolaska PlayStationa 5 Pro iduće godine, Sony bi trebao izdati i novu generaciju audio uređaja koji se razvija pod nazivom Projekt Nomad, kao i nove slušalice pod radnim nazivom Projekt Voyager. Ovi audio uređaji bi trebali izaći početkom iduće godine.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here