PS4 Logotip

Originalni Playstation 4 je predstavljen prije više od dvije godine, a uskoro bi Sony trebao izbaciti i novu verziju koja trenutno ima naziv PlayStation 4.5.

Nova verzija PS4 bi trebala imati poboljšani grafički čip koji bi mogao pokrenuti igre u 4K rezoluciji. Osim poboljšane grafike, nova konzola bi trebala imati i brži procesor koji bi trebao unaprijediti izvođenje igara za PlayStation VR  headset za virtualnu stvarnost koji bi trebao izaći kasnije ove godine. Jedan od razloga ovomu je kako bi mogli konkurirati Oculus Rift i HTC Vive headsetovima koji će koristiti snagu novih high-end PC računala za reprodukciju sadržaja.

Sadašnji PS4 podržava maksimalnu rezoluciju u igrama do 1080p, dok bi nova verzija podržavala 4K rezoluciju i to ne samo za igre već i za ostale sadržaja poput reprodukcije videa.

PS4 Logotip

Hoće li ova konzola zadržati naziv PlayStation 4.5 kako je trenutno nazivaju programeri i ljudi iz tvrtke ili će imati neki drugi naziv trenutno nije poznato, a još jedna nepoznanica je hoće li vlasnici PS4 imati kakav popust ukoliko odluče nadograditi svoju konzolu.

Prema nekim navodima moguće je kako će Sony u biti napraviti nekakav dodatak za postojeću konzolu, dok drugi tvrde da se radi o posve novom uređaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here