OPPO F1 Plus

Oppo je predstavio svoj novi  flagship smartphone Oppo F1 Plus koji bi se od konkurencije trebao razlikovati po tome što je opremljen s 16 MP prednjom kamerom.

Na službenim stranicama uređaj su nazvali „Selfie Expert“ s obzirom da senzor kamere može pokupiti čak četiri puta više svijetla u odnosu na ostale kamere na pametnim telefonima.

Novi high-end Android pametni telefon će se prodavati po cijeni od 390 €, a u prodaju kreće prvo u Aziji,  dok će kupci u Europi trebati pričekati do slijedećeg mjeseca kada je najavljen dolazak uređaja i na europsko tržište.OPPO F1 Plus

5.5 inčni zaslon je obrubljen vrlo tankim obrubom od 1.66 mm, a radi se o AMOLED zaslonu u FullHD rezoluciji.

Unutra F1 Plus je opremljen s 64-bit octa-core MediaTek Helio P10 chipsetom, 4 GB radne i 64 GB ROM memorije, a nudi i podršku za microSD kartice (do 128 GB).

Zanimljivo je, barem na papiru, stražnja kamera je slabija od prednje jer se na stražnjem dijelu nalazi kamera s 13 MP senzorom. Oppo F1 Plus podržava i VOOC Flash Charge tehnologiju koja omogućava da se u samo 5 minuta punjenja omogući korištenje uređaja do 2 sata razgovora, dok od 0 do 75 % baterija bi se trebala napuniti za pola sata. Kapacitet baterije od 2850 mAh i nije nešto impresivan, ako usporedimo konkurentskim Xiaomi Redmi 3 Pro koji dolazi s baterijom od čak 4100 mAh.

Za dodatnu sigurnost Oppo F1 Plus je opremljen s senzorom otiska prsta. Nažalost, uređaj ne dolazi s novim Androidom 6.0 već s ColorOS 3.0 operativnim sustavom, odnosno posebnoj verziji Androida 5.1. Lollipop. Ovaj OS smo imali prilike vidjeti na nekim ranijim modelima ovog proizvođača poput Oppo Mirror 5s.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here