one ui Samsung sučelje

Budući, kao i neki postojeći, Samsungovi telefoni imati će novo sučelje nazvano One UI. Ovo sučelje donosi nove animacije, drukčije ikone, zaobljene okvire u aplikacijama, kao i nove boje.

Glavna značajka One UI-a je olakšano korištenje s jednom rukom, zahvaljujući većim i „pametnijim“ okvirima unutar aplikacija na kojima će se prikazivati veći i samim time čitljiviji tekst. Novina je i tamni način rada u nekim aplikacijama.

Sučelje je redizajnirano kako bi se smanjio nered i odvraćanje pažnje što će korisniku omogućiti bolje fokusiranje na ono što traži i bržu navigaciju na svom telefonu“ – tvrdi Samsung u službenoj objavi za medije.

Tvrtka ovih dana pokreće beta program za testiranje u Južnoj Koriji, SAD-u i Njemačkoj, a nakon toga u ostalim europskim državama i Aziji. Ukoliko ste vlasnik Galaxy S9 ili S9+ možete posjetiti ovu stranicu kako bi pristupili beta programu kada bude dostupan kod nas.

Osim za Galaxy S9 / S9+ od postojećih uređaja bi i Note 9 trebao dobiti novo sučelje, no stariji uređaji Galaxy S8 i S8+ će ostati na Samsung Experience UI-u.

Službena nadogradnja na Android 9 Pie za S9, S9+ i Note 9 bi trebala krenuti u siječnju 2019, a ona će sadržavati i One UI.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here