nvidia shield

NVIDIA je poslala priopćenje kojim poziva vlasnike SHIELD tableta da ih vrate kako bi dobili zamjenski. Radi se gamerskom tabletu s dijagonalom zaslona od 8 inča koji ima vrhunske performanse zahvaljujući Tegra K1 procesoru, a nedavno je dobio nadogradnju na Android 5.1 Lollipop.

Problemi s pregrijavanjem

Problem zašto se tvrtka odučila na ovaj potez je opasnost od samozapaljenja. Prema njihovim tvrdnjama pregrijavanje tableta bi moglo dovesti do zapaljenja baterije i iz tog razloga su odlučili jednostavno opozvati cijelu seriju.

Radi se o tabletima u seriji koji su prodani između srpnja 2014. i srpnja ove godine koji imaju oznaku baterije Y01. Svi koji posjeduju NVIDIA SHIELD s oznakom baterije B01 ne bi trebali imati ovaj problem i njima se neće izdavati zamjenski uređaj.

Svi koji posjeduju NVIDIA SHIELD savjetujemo da posjete ovu stranicu kako bi provjerili kako doći do informacija o oznaci baterije.Na toj stranici se može i poslati upit gdje je potrebno upisati podatke o vlasniku, državi i serijskom broju tableta kako bi mogli biti obavješteni zamjenskom uređaju.

Također, NVIDIA je na službenoj stranci objavila kako se ne preporučuje korištenje ovog tableta dok ne stigne zamjenski osim ukoliko morate napraviti backup podataka. U ovom trenutku nije poznati točan broj uređaja koji bi mogli imati ovaj problem, no sigurno taj broj nije malen s obzirom da se radi o jednom od najpopularnijih gamerskih tableta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here