Acer Nvidia

Nvidia je predstavila dvije nove grafičke kartice namijenjene prijenosnim računalima. Radi se o modelima GeForce GTX 960M i 950M koji će se ugrađivati u nove laptope u slijedećim mjesecima.

Po specifikacijama GeForce GTX 960M i GeForce GTX 950M su slične grafičke kartice s 640 CUDA jezgri. GTX 960M radi na 1096 MHz, dok model GTX 950M radi na 914 MHz uz dodatak Boost opcije.

Obje kartice su opremljene s GDDR5 memorijom koja radi na 2500 MHz, no postoji verzija GTX 950M koja će imati DDR3 na 1000 MHz koja će se ugrađivati u manje zahtjevne prijenosnike koji nisu namijenjeni igranju.

Od ostalih značajki valja izdvojiti podršku za novi DirectX 12, BatteryBoost značajku koja smanjuje potrošnju kada nema potrebe za korištenjem svih resursa grafičke kartice, ShadowPlay softver za snimanje zaslona dok igrate.

Prvi modeli laptopa s ovim grafičkim karticama će biti  Alienware 13, HP Omen,  Lenovo Y50, Razer Blade Pro i Acer V Nitro. Svi navedeni modeli prijenosnika su poprilično tanji u odnosu na prethodne generacije gamerskih laptopa i izgleda da je vrijeme glomaznih laptopa završilo.

Ipak, s obzirom na dimenzije laptopa i njihovo hlađenje, neki proizvođači će možda ipak smanjiti brzine kako ne bi dolazilo do pregrijavanja laptopa, prvenstveno kod uredskih modela.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here