Nvidia GeForce GTX 960M i 950M

Nvidia je predstavila dvije nove grafičke kartice namijenjene prijenosnim računalima. Radi se o modelima GeForce GTX 960M i 950M koji će se ugrađivati u nove laptope u slijedećim mjesecima.

Po specifikacijama GeForce GTX 960M i GeForce GTX 950M su slične grafičke kartice s 640 CUDA jezgri. GTX 960M radi na 1096 MHz, dok model GTX 950M radi na 914 MHz uz dodatak Boost opcije.

- Oglas -

Obje kartice su opremljene s GDDR5 memorijom koja radi na 2500 MHz, no postoji verzija GTX 950M koja će imati DDR3 na 1000 MHz koja će se ugrađivati u manje zahtjevne prijenosnike koji nisu namijenjeni igranju.

Od ostalih značajki valja izdvojiti podršku za novi DirectX 12, BatteryBoost značajku koja smanjuje potrošnju kada nema potrebe za korištenjem svih resursa grafičke kartice, ShadowPlay softver za snimanje zaslona dok igrate.

Prvi modeli laptopa s ovim grafičkim karticama će biti  Alienware 13, HP Omen,  Lenovo Y50, Razer Blade Pro i Acer V Nitro. Svi navedeni modeli prijenosnika su poprilično tanji u odnosu na prethodne generacije gamerskih laptopa i izgleda da je vrijeme glomaznih laptopa završilo.

Ipak, s obzirom na dimenzije laptopa i njihovo hlađenje, neki proizvođači će možda ipak smanjiti brzine kako ne bi dolazilo do pregrijavanja laptopa, prvenstveno kod uredskih modela.

Oglas
Saša Urličić
Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Vezani članci

GeForce GTX 1660 Ti krenula u prodaju

Nvidia je objavila da je GeForce GTX 1660 Ti grafička kartica od sada u...

Nvidia GeForce GTX 1050 i GTX 1050 Ti specifikacije grafičkih kartica

Nvidia je najavila skori izlazak dviju novih high-end grafičkih kartica namijenjenih okorjelim gamerima -...

NVIDIA opozvala SHIELD tablete

NVIDIA je poslala priopćenje kojim poziva vlasnike SHIELD tableta da ih vrate kako bi...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Možda vas zanima

Aktualno

Samsung Galaxy A52s specifikacije

Samsung Galaxy A52s je novi telefon iz srednjeg ranga Androida s kojim će tvrtka pokušati konkurirati Xiaomi i OnePlus telefonima. Smartfon je nadogradnja Galaxy A52...

Redmi 10 – Novi cjenovno pristupačni Xiaomi pametni telefon

Ranije ovog proljeća Xiaomi je predstavio Redmi Note 10 kao jednog od cjenovno najpristupačnijih telefona s cijenom od oko 1400 kn. Sada je došlo vrijeme...

Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona...