HP Omen gamerski laptop

HP je predstavio jednog od kandidata za gamerski laptop godine, pod nazivom Omen. Laptop ima 15 inčni zaslon, a opremljen je s više nego solidnim komponentama, a sve to je zapakirano u kvalitetno aluminijsko kućište koje mu daje vrhunski dizajn.

HP Omen – značajke

HP Omen opremljen je s Intel Core i7-4710HQ procesorom na 2.5GHz (turbo 3.5GHz) i Nvidia GeForce 860M grafičkom karticom, a vlasnici mogu odabrati 2 GB ili 4 GB model Nvidijine kartice.

Maksimalni kapacitet radne memorije je do 16 GB, a za pohranu podataka tu je SSD kapaciteta od 128 do 512 GB. Dakle, komponente su vrlo solidne, no radije bi vidjeli nove 970M and 980M grafičke kartice koje se ugrađuju u neke laptope u ovom segmentu.

Zanimljivo je da je HP Omen vrlo tanak, svega 19.9 mm. Iako postoje mnogo tanji laptopi za široku primjenu, Omen je jedan od najtanjih gamerskih laptopa. Širina je 382.9 mm, dužina 247.5 mm, a teži nešto više od 2 kg.

HP Omen dizajn

15.6 inčni zaslon je napravljen u IPS tehnologiji i ima rezoluciju od 1920×1080 px. Od ostalih značajki izdvajamo četiri USB 3.0 utora, BeatsAudio stereo zvučnike, TrueVision Full HD kameru.

Tipkovnica ima mogućnost podešavanja pozadinskog osvjetljenja, a same tipke su dizajnirane upravo za igraču populaciju. Kako bi igranje na ovom laptopu bilo još lakše, HP ga je opremio s širokim Touchpadom.

Napomenimo da HP Omen dolazi s instaliranim Windowsima 8.1, a cijena osnovnog modela je 1500 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here