Internet Explorer 12 Logo

Microsoft ima velike planove s novom verzijom Internet Explorera 12, koji bi trebao izaći u sklopu Windowsa 9 (Threshold).

Najveća promjena je ona vizualna, tako da će novo sučelje biti imati flat dizajn poput Chromea i nove verzija Firefoxa. Na vrhu pokraj adresne trake će se nalaziti zaobljeni tabovi otvorenih stranica. Pored adresne trake nalaziti će se dugmad za vraćanje na prethodnu stranicu, dugme za iduću stranicu i opcija za osvježavanje (refresh) stranice.

Dakle dizajn bi trebao biti nekakav hibrid Chromea i Firefoxa. S navedenim web preglednicima će i Internet Explorer 12 dijeliti još jednu značajku – mogućnost dodavanja ekstenzija, nešto što gore navedeni preglednici imaju već godinama.

Postoje neke naznake da bi Microsoft mogao i odustati od naziva Internet Explorer i dati posve novo ime svom web pregledniku, zbog negativne reputacije koju je stekao u posljednjih nekoliko godina. Da li je ova glasina istinita neće biti potrebno dugo čekati, jer će prve testne verzije Windowsa 9 i novog Internet Explorera izaći već ovu jesen.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here