nokia normandy

Iako se očekivalo da će Nokia izbaciti svoj prvi Android uređaj nakon završetka kupoprodajnog procesa s Microsoftom, prema svemu sudeći Nokia X (Normandy) će biti predstavljena već krajem ovog mjeseca na MWC 2014 sajmu u Barceloni.

Finska tvrtka je već i službeno najavila “Meet Us Under the Treeevent koji je zakazan za 24. veljače. Iako trenutno nema službene potvrde što će se predstaviti na tom eventu, za pretpostaviti je da se radi upravo o gore navedenom modelu.
Normandy je projekt koji je razvijen u cijelosti od strane Nokijinih inženjera bez pomoći Microsfota, i namijenjen je prvenstveno za nova tržišta (najvjerojatnije Bliskog istoka i Azije).

Nokia X (Normandy) će biti prvi Nokijin Android pametni telefon, i prema nekim glasniama, radi se o posebnoj verziji ovog operativnog sustava koji će imati pristup na vlastitu trgovinu s aplikacijama.

Na popularnom Twitter profilu @evleaks nedavno su objavljene i prve fotografije uređaja.

Nokia X (Normandy) specifikacije

Prema trenutno neslužbenim specifikacijama, Nokia X bi trebala imati 4 inčni zaslon, dvojezgreni procesor, samo 512 mb radne memorije, 4 GB prostora za pohranu podatka i 3MP (ili 5MP) kameru. Dakle, radi se o low budget uređaju koji je namijenjen širokim masama.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here