OneDrive Logo

Microsoft je danas najavio kako će svi korisnici Office 365 uredskog paketa dobiti neograničeni prostor u OneDrive cloud servisu.

Ova opcija će biti dostupna i kućnim i poslovnim korisnicima koji su do sada imali 1 TB prostora za pohranu svojih podataka. Usporedbe radi, konkurenti Dropbox nudi 1 TB prostora za 10-ak US $ mjesečno, no kod Dropboxa korisnici nemaju mogućnost korištenja uredskih programa.

Chris Jones, podpredsjednik OneDrivea & SharePointa je najavio kako će ova opcija se postepeno uvoditi u slijedećih nekoliko mjeseci, a kako bi se prijavili na listu možete posjetiti ovu stranicu, a nakon toga trebate sačekati e-mail potvrdu Microsofta da vam je odobrena ova opcija.

Poslovni korisnici će se morati sačekati još neko vrijeme dok i oni ne dobiju neograničeni prostor za pohranu podataka, a početak uvođenja ove opcije za poslovne korisnike je prvi kvartal 2015.

Sada čekamo odgovor Googlea, koji nudi 15 GB besplatnog prostora, dok je za 1 TB prostora potrebno izdvojiti 10 US $ mjesečno (za 4 korisnika).

Za one koji ne znaju dodajmo kako je  Microsoft je početkom ove godine morao preimenovati ovaj servis iz SkyDrive u OneDrive, nakon zahtjeva tvrtke Sky Broadcasting koja je polagala prava na taj band.

Office 365 u svojoj ponudi ima nekoliko paketa kako za kućne tako i za poslovne korisnike, po vrlo povoljnim mjesečnim pretplatničkim cijenama. Više o cijenama i paketima možete naći na Microsoft Office stranici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here