Micromax Canvas Spark 2 Plus zlatna verzija smartfona

I dok je i na Android pametnim telefonima renomiranih proizvođača u cjenovnom rangu oko i ispod 1000 kuna gotovo nemoguće pronaći uređaj s Android 6.0 Marshmallow sustavom osim LG G4c, Micromax Canvas Spark 2 Plus dolazi s novom verzijom Androida, a košta samo 55 €, odnosno oko 400-njak kuna.

Naravno, s obzirom na cijenu da se ne radi o nekom mobitelu s high-end specifikacijama, što je dokaz da poznatiji proizvođači ne govore istinu da slabiji telefoni nisu u mogućnosti pokrenuti novu verziju Androida.

U prilog tome ide i činjenica da na XDA forumu se mogu naći razni custom romovi bazirani upravo na Marshmallowu za mnoge telefone, iako službena nadogradnja sustava nikada neće izaći.

Vratimo se Micromax Canvas Spark 2 Plus koji je najjeftiniji Marshmallow pametni telefon. On dolazi s 5 inčnim zaslonom vrlo skromne rezolucije od 854 x 480 px. Pogonjen je s 1.3GHz quad-core procesorom u paru s 1 GB radne memorije i 8 GB interne memorije, koja se može povećati na 32 GB s microSD karticom.

Par kamera je slijedeći – 8 MP stražnja kamera s LED flash lampicom i 2 MP prednja kamera. Canvas Spark 2 podržava 3G mreže, dual-SIM i dolazi s Wi-Fi, Bluetooth 4.0, microUSB 2.0 i GPS konekcijama. Baterija je skromnog kapaciteta od samo 2000 mAh, a dolaziti će u metalik sivoj i zlatnoj boji.

U ovom trenutku je ekskluzivan za indijski Snapdeal web shop i trenutno nema informacija hoće li druge web trgovine ga imati u svojoj ponudi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here