Logitech Harmony Touch

Logitech Harmony je serija programibilnih daljinskih upravljača, preko kojih se može upravljati s raznim uređajima, a zamisao je da ovaj upravljač zamjeni sve ostale naše daljinske upravljače koje koristimo.

Najnoviji model u seriji – Harmony Touch, nema fizičke numeričke tipke već se upravljanje vrši putem navigacijskih tipki i zaslonom osjetljivim na dodir. Instalacija je vrlo jednostavna, ista kao i kod ostalih univerzalnih daljinskih upravljača, sve što je potrebno je upisati broj modela koji se može naći na gotovo svim uređajima i kućanskim aparatima na daljinsko upravljanje i Harmony Touch će ih automatski prepoznati.

Lista podržanih uređaja je zaista impresivna, tako da se putem ovog upravljača može upravljati i desetak godina starim uređajima poput starih videorekordera.

Putem opcije „Activities“  je moguće napraviti prečace na uređaje koje se žele koristi za pojedinu aktivnost. Npr. opciju „Watch a Movie“ je moguće programirati da automatski upali TV prijamnik, uključi audio sustav i starta reprodukciju filma s DVD playera.

Ukoliko ste vlasnik nekog od prijašnjih modela iz Logitech Harmony serije, ovaj model podržava i unos postavki uređaja (kao i aktivnosti) iz prijašnjega modela.

Uređaj je dug oko 18.5 cm, dok je veličina zaslona 2.4 inča, rezolucije 320 x 240 PX. S daljinskim upravljačem dolazi i postolje putem kojeg se uređaj i puni.

Najveći problem kod ovog uređaja je njegova cijena od oko 200 €, što je mnogima prevelik iznos za daljinski upravljač.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here