LG G5 moduli za pametni telefon

Prema svemu sudeći prodaja G5 ne teče glatko kao što su očekivali čelnici LG-a. Tvrtka je već otpustila dio ljudi u mobilnom odjelu, dovedeni su novi menadžeri koji bi trebali pomoći da mobilni odjel dobije „novi zamah“ u budućnosti, navodi 9to5 Google.

LG G5 je inovativan, modularan pametni telefon, no unatoč tomu broj prodajnih primjeraka nije dovoljan za uspješnu borbu prvenstveno s Samsungom i njegovim Galaxy S7 / S7 edge.

Mobitel podržava razne module kojima se mogu proširiti značajke telefona (tzv. „prijatelji“). Jedan od problema je što su ti „prijatelji“ preskupi za većinu kupaca, jednostavno nisu dovoljno atraktivni a na mnogim svjetskim tržištima su i nedostupni.

Drugi problem je što ostali proizvođači nisu napravili niti jedan novi modul za G5 iako je još prilikom predstavljanja LG pozvao ostale proizvođače i programere da sami razvijaju module za ovaj uređaj.

Sve ovo je rezultiralo mnogo lošijim rezultatima prodaje, pa su čelnici LG-a odlučili krenuti u restrukturiranje mobilnog odjela i osnivanje novog menadžerskog ureda unutar mobilne divizije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here