LG Knock code

Knock Code™ će biti ključna značajka ovogodišnjih LG-evih modela pametnih telefona, uključujući G Pro 2, G2 mini, F seriju II i L-seriju III. LG će također omogućiti dostupnost ove inovativne značajke na svojim ranijim modelima kroz nadogradnju firmwarea pa će i vlasnici uređaja LG G2 i G Flex uskoro dobiti brz pristup pametnim telefonima putem odabranog „knock“ uzorka.

Ključni LG-evi pametni telefoni dobivaju nadogradnju Knock Code™

Kao što je najavljeno na sajmu Mobile World Congress, Knock Code™ će biti ključna značajka ovogodišnjih LG-evih modela pametnih telefona, uključujući G Pro 2, G2 mini, F serijuII i L-serijuIII. LG Electronics (LG) će, počevši od travnja, omogućiti dostupnost ove inovativne značajke na svojim ranijim modelima kroz nadogradnju firmwarea. Tako će i vlasnici uređaja LG G2 i G Flex uskoro dobiti brz pristup pametnim telefonima putem odabranog „knock“ uzorka.

Kako najnovija istraživanja pokazuju da korisnici provjeravaju i otključavaju svoje uređaje između 100 i 150 puta dnevno, LG je odlučio dodatno unaprijediti postojeću značajku KnockON višom razinom sigurnosti i praktičnosti. Nju je tvrtka patentirala još 2008. godine, a poslužila je kao savršen temelj za razvoj nove značajke Knock Code™, jedinstvene po svojoj sposobnosti pokretanja telefona i otključavanja zaslona u jednom potezu, štedeći tako vrijeme korisnika. Zato ne čudi činjenica da je više od 50% ispitanika najnovije ankete odabralo Knock Code™ kao najiščekivaniju funkciju pametnih telefona, što pokazuje stvarnu potrebu za alternativnim rješenjem kada je u pitanju sigurnost.

LG-eva Knock Code™ tehnologija pruža korisnicima prednost istovremenog pokretanja uređaja i otključavanja zaslona, što omogućava veću praktičnost i sigurnost u odnosu na uobičajenu lozinku i sigurnosne opcije temeljene na uzorku. Značajkom Knock Code™ zaslon pametnog telefona podijeljen je u četiri nevidljiva kvadranta, a korisnik u njih unosi specifičnu kombinaciju od dva do osam tapkanja tj. kuckanja. S više od 80.000 mogućih kombinacija i bez otključavanja zaslona povlačenjem prstom, Knock Code™ pruža daleko veću sigurnost u odnosu na ostale uređaje, čak i one koji uključuju sustave za prepoznavanje otiska prsta. Uzorak se može unijeti bilo gdje na zaslonu, u kvadrantu bilo koje veličine, čak i bez gledanja u zaslon, tako da ne postoji šansa za krađom lozinke. Osim što je sigurniji i praktičniji, Knock Code™ je također responzivniji u odnosu na sustave biometrijskog prepoznavanja, koji su puno osjetljiviji na promjene u okolini.

„Prilikom razvoja značajke Knock CodeTM LG-evi inženjeri željeli su pružiti iznimnu sigurnost i praktičnosti. Veselim se što će ona biti dostupan i korisnicima u Hrvatskoj jer je upravo kontinuirano unapređivanje korisničkog iskustva temelj diferencijacije naših pametnih telefona“,poručio je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.

Objava za medije
Zagreb, 24. travnja 2014.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here