Windows 8

Prošlo je oko dva mjeseca od dolaska novih Windowsa 8, a postotak korisnika koji su prešli na novi operativni sustav trenutno ne može zadovoljiti Microsoftova očekivanja.

Prema podacima tvrtke  Net Applications koji su temeljeni na online prometu, oni su u najmanju ruku poražavajući. Manje od 1.6 % korisnika laptop i stolnih računala trenutno koristi Windowse 8, a čak i Winodws Vista su bili popularniji u prva dva mjeseca od dolaska, jer ovaj operativni sustav je koristilo 2.2 % korisnika u istom razdoblju.

Da bi podaci bili još poražavajući, udio Windowsa 8 je narastao svega 0.4 % u zadnjih mjesec dana. Usporedbe radi, najpopularnija verzija ovog operativnog sustava – Windows 7 trenutno koristi 45.6 % korisnika, dok još uvijek popularne Windowse XP koristi skoro 40 % korisnika.

Dali se korisnici boje promjena ili je novi operativni sustav izašao u krivo vrijeme to nam ostaje za vidjeti. Činjenica je da je Windows 7 jako stabilan sustav i zapravo rijetko tko ima želju mijenjati nešto što je provjereno i pouzdano godinama za nešto neprovjereno i novo, te se privikavati na rad u novom sučelju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here