Windows 10 usb flash drive

U posljednje vrijeme mnoga nova računala nemaju DVD čitač pa je potrebno instalaciju Windows 10 operativnog sustava pokrenuti s USB flash memorije.

Za ovu namjenu postoji nekoliko alata, no najjednostavnije je koristiti upravo Microsoftov alat za stvaranje medija koji se može preuzeti na ovoj stranici.

Preuzimanje alata za stvaranje Windows 10 medija

Nakon preuzimanja alata isti je potrebno instalirati na računalo dvostrukim klikom na datoteku koju ste preuzeli. Potrebno je pričekati nekoliko trenutaka i složiti s uvjetima korištenja.

S obzirom da radite instalacijski medij za drugo računalo u prvom koraku potrebno je odabrati opciju  Create installation media (USB flash drive, DVD, or ISO file) for another PC

Stvorite instalacijski medij

Kliknite na Next i uklonite kvačicu s opcije Use the recommended options i odaberite jezik na kojem želite da budu vaši Windowsi 10, verziju i arhitekturu (32 ili 64 bitnu).

Odabir jezika Windowsa 10

Kliknite ne Next i odaberite opciju USB Flash drive. Imajte na umu da je potrebno imati USB stick od barem 8 GB memorije.

USB Flash memorija odabir

Umetnite USB memoriju u vaše računalo i kliknite na Next. Važno je da na USB memoriji nema bitnih podatka jer će ovaj alat u završnom koraku izbrisati sve podatke s USB-a.

Odaberite lokaciju USB drivea na vašem računalu, i ponovo kliknite Next.

Lokacija USB flash drivea

Kada ste završili sve korake preuzeti će se instalacijske datoteke s Microsoftovih servera i pohraniti na USB memoriju. Ovisno o brzini vaše internet veze ovaj zadnji korak može potrajati neko vrijeme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here