HP Chromebook 13 stražnji dio laptopa

Choromebookovi su uglavnom ulazni modeli ultra prijenosnika koje su počeli proizvoditi svi renomirani proizvođači, a glavna prednost im je relativno povoljna cijena, osim Chromebook Pixel modela koji ima paprenu cijenu.

Sada je i HP uskočio u taj premium segment s svojim Chromebook 13 prijenosnikom namijenjenim i kućnim i poslovnim korisnicima. Laptop dolazi s Intel Core M procesorom šeste generacije (Skylake), od 4 do 16 GB radne memorije (ovisno o verziji), 32 GB interne memorije, dva USB tip C konektora i tipkovnicom s pozadinskim osvjetljenjem.

13.3″ zaslon i metalno kućište

Po nazivu da se zaključiti da dijagonala ekrana je oko 13 inča, točnije 13.3″, a radi se o LCD IPS ekranu razlučivosti  3200×1800 px koju odnosno QHD+.  Za razliku od većine jeftinijih Chromebookova, HP-ov dolazi zapakiran u tanko metalno kućište debljine od 12.9 mm, a težina je samo 1.3 kg.

Kako bi uskoro Android aplikacije trebale biti dostupne i na Chromebook računalima, ova platforma bi u skoroj budućnosti mogla postati vrlo popularna.  Sve više takvih računala se prodaje i po europskim tržištima, a jedan od njih je i Acer Chromebook R 11.

Chromebook 13 će imati početnu cijenu od 500 US $, a više o ovom modelu možete naći na službenoj stranici proizvođača.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here