HP Spectre laptop

HP je upravo predstavio novi 13.3“ Spectre laptop baziran na Windows 10 operativnom sustavu koji bi trebao biti velika konkurencija Appleovom MacBooku.

Spectre je debeo, odnosno tanak samo 10.44 mm, što je debljina AAA baterije. Usporedbe recimo da MacBook ima debljinu od 13.2 mm, što znači da je Spectre trenutno najtanji laptop na svijetu.

Kako nije sve u dimenzijama, HP Spectre 13 je i vrlo moćan laptop. Vlasnici će moći odabrati između Intel Core i5 6200U i Core i7 6500U procesora šeste generacije, SSD diskova kapaciteta do 512 GB i 8 GB radne memorije.

Za savršeni zvuk su zaduženi Bang & Olufsen zvučnici u kombinaciji s HP Audio Boost tehnologijom. Dno laptopa je napravljeno od karbonskih vlakana kako bi Spectre bio što čvršći, no istovremeno i što lakši. Samo kućište je izrezbareno s CNS strojem, a napravljeno je od aluminija. Spectre je opremljen s tri USB tip C konektora od čega dva podržavaju i Thunderbolt konekciju.

Dijagonala ekrana 13.3“ razlučivosti 1920×1080 px (Full HD), a radi se o ekranu s IPS matricom, no za razliku od nekih ultraprijenosnika, ekran na ovom nije osjetljiv na dodir, no zato je presvučen Gorilla Glass zaštitom.

Dodajmo da je početna cijena modela s i5 procesorom od 1169 US $, dok je početna cijena modela s i7 procesorom od 1249 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here