Gorilla Glass 6 na pametnom telefonu

Corning je predstavio novu generaciju Gorilla Glass zaštite za telefone i tablete koja bi trebala duplo izdržljivija u odnosu na prethodnu generaciju.

Corning tvrdi da Gorilla Glass 6 bi trebao zaštiti uređaj od oštećenja prilikom pada od 1 metra i to 16 puta u nizu. Prema njihovim istraživanjima prosječni korisnik jednom godišnje ispusti telefon s visine od 1.6 m (visina uha) odnosno četiri puta godišnje s visine od 1 metra (visina džepa).

Gorilla Glass 6 je dizajniran tako da izdrži ovakve scenarije što je dobra vijest za sve vlasnike pametnih telefona posebno onih iz višeg cjenovnog ranga na kojima su popravci vrlo skupi.

Kako u posljednje vrijeme mnogi telefoni imaju i, osim zaslona, stražnji pokrov napravljen od stakla, manje obrube oko zaslona novi Gorilla Glass bi trebao pomoći u održanju ovakvih dizajnerskih trendova, stoji u službenom priopćenju.

Danas ova tehnologija se koristi na preko 6 milijardi uređaja, a osim na pametnim telefonima i tabletima može se naći i na laptopima kao i na drugim nosivim uređajima.

Špekulira se da bi prvi telefon s novom  Gorilla Glass 6 zaštitom trebao biti Samsung Galaxy Note 9 koji bi trebao biti predstavljen 8.kolovoza. Isto tako većina pametnih telefona iz gornjeg segmenta koji će izaći krajem ove godine bi trebala imati upravo ovu vrstu zaštite.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here