Gorilla Glass 6 na pametnom telefonu

Corning je predstavio novu generaciju Gorilla Glass zaštite za telefone i tablete koja bi trebala duplo izdržljivija u odnosu na prethodnu generaciju.

Corning tvrdi da Gorilla Glass 6 bi trebao zaštiti uređaj od oštećenja prilikom pada od 1 metra i to 16 puta u nizu. Prema njihovim istraživanjima prosječni korisnik jednom godišnje ispusti telefon s visine od 1.6 m (visina uha) odnosno četiri puta godišnje s visine od 1 metra (visina džepa).

Gorilla Glass 6 je dizajniran tako da izdrži ovakve scenarije što je dobra vijest za sve vlasnike pametnih telefona posebno onih iz višeg cjenovnog ranga na kojima su popravci vrlo skupi.

Kako u posljednje vrijeme mnogi telefoni imaju i, osim zaslona, stražnji pokrov napravljen od stakla, manje obrube oko zaslona novi Gorilla Glass bi trebao pomoći u održanju ovakvih dizajnerskih trendova, stoji u službenom priopćenju.

Danas ova tehnologija se koristi na preko 6 milijardi uređaja, a osim na pametnim telefonima i tabletima može se naći i na laptopima kao i na drugim nosivim uređajima.

Špekulira se da bi prvi telefon s novom  Gorilla Glass 6 zaštitom trebao biti Samsung Galaxy Note 9 koji bi trebao biti predstavljen 8.kolovoza. Isto tako većina pametnih telefona iz gornjeg segmenta koji će izaći krajem ove godine bi trebala imati upravo ovu vrstu zaštite.

Komentiraj ovaj članak