Zastita zaslona

Korejski mediji javljaju kako će LG i Samsung na svojim budućim modelima pametnih telefona i tableta koristiti Sapphire Glass, zaštitu od safirnog stakla, umjesto Gorilla Glass zaštite koja se koristi na većini današnjih uređaja.

Apple već ulaže sredstva u ovu tehnologiju, i prema nekim tvrdnjama, novi iPhone 6 bi trebao imati zaslon napravljen upravo od safirnog stakla, iako su prethodni Appleovi modeli koristili Gorilla Glass zaštitu.

Safirno staklo je čvršće i otpornije na ogrebotine od Gorilla Glassa 3, no i mnogo skuplje za proizvesti. Ljudi iz Corninga, proizvođača Gorilla Glassa, tvrde da je safirno staklo 10 puta skuplje i dosta teže od njihovog proizvoda, a osim toga mnogo slabije provodi svjetlost što bi značilo da bi zasloni ili trebali biti mnogo svjetliji što bi imalo utjecaj na potrošnju baterije ili bi prikaz morao biti nešto tamniji nego što smo navikli u dosadašnjim uređajima.

Inače, safirno staklo se do sada koristilo prilikom izrade švicarskih ručnih satova, kako bi se zaštitili od ogrebotina i udaraca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here