Mobitel baterija na stolu

Po raznim web stranicama objavljeni su „korisni“ savjeti kako produljiti trajanje baterije na pametnom telefonu. Najčešći savjet je da se trajanje baterije može povećati gašenjem aplikacija koje nisu trenutno u upotrebi.

Kako bi provjerili ove navode ekipa s tech bloga Quartz je postavila pitanje Hiroshiju Lockheimeru jednom od Googleovih podpredsjednika za Android, Chrome i Chrome OS da li može potvrditi ove navode. On je na Twitteru odgovorio kako je bolje da se ostavi da se operativni sustav pobrine o tom jer je i dizajniran da korisnici se ne moraju brinuti s zatvaranjem aplikacija.

Isto vrijedi i za iOS,  Tim Cook CEO Applea je odgovorio na pitanje jednog od čitatelja 9to5Mac da li je bolje ručno zatvarati aplikacije koje se ne koriste, a Tim je odgovorio da to nije potrebno.

Dakle, ukratko rečeno ako aplikacija radi kako treba i ne stvara probleme nećete imati nikakve koristi od toga da je gasite. Isto vrijedi i za korištenje task killer aplikacija za koje programeri tvrde da poboljšavaju trajanje baterije i ubrzavaju rad mobilnog uređaja. I njihovo korištenje vam može donijeti više štete nego koristi.

Ukoliko ste ipak fanovi ovakvih aplikacija najbolje je koristi aplikacije poput Greenifya putem koje možete hibernirati određenu aplikaciju kada je ne koristite umjesto automatskih task killera.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here