Galaxy Note 7

Galaxy Note 8 će biti predstavljen krajem ovog ljeta ili početkom jeseni, no trenutno nema mnogo informacija o ovom phabletu.

Nakon fijaska s Note 7, bilo je čak nagađanja da će Samsung i ukinuti Note seriju, no jedno je sada sigurno – Galaxy Note 8 sigurno dolazi.  Prema nekim izvorima, Samsung već testira Galaxy Note 8  prototipe bazirane na Androidu 7.1.1 Nougat.

Note 8 će imati Infinity zaslon kojeg je Samsung predstavio na Galaxy S8 i S8+ pametnim telefonima, koji se proteže od ruba do ruba uređaja s blago zakrivljenim rubovima. Navedeni zaslon bi trebao imati 4K rezoluciju a šuška se o dijagonali od 6.4“.

Sigurno se pitate kome treba 4K rezolucija? Pa u praksi nikome jer je razlika između QHD rezolucije i 4K golim okom gotovo nevidljiva. Jedina prednost je korištenje telefona u Samsung Gear VR headsetu gdje je razlika u rezoluciji itekako vidljiva. Za pretpostaviti je da će se rezolucija moći smanjiti na FHD ili čak i HD kako bi se poboljšala autonomija baterije.

Špekulira se da bi Note 8 mogao imati i dvije stražnje kamere, jer na Galaxy S8 / S8+ kamera nije uopće unaprijeđena u odnosu na lanjske S7 i S7 edge.

Ostale značajke koje bi ovaj phablet trebao imati su stylus olovka s ugrađenim zvučnikom, skener šarenice oka i nova verzija Bixby asistenta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here