70 inčni dell monitor na zidu

70 inčni dell monitor na zidu

Dell je, između ostalog, danas predstavio jedan zanimljiv ekran. Radi se o ekranu dijagonale od čak 70 inča, odnosno 177 cm čija je glavna namjena korištenje u konferencijskim salama i učionicama.

Ekran podržava do 10 dodirnih točki i dolazi s dvjema stylus olovkama. Zaštićen je posebnim slojem koji bi trebao smanjiti refleksiju, kao i nastanak ružnih mrlja.

Opremljen je raznim utorima za spajanje ostalih uređaja, a dolazi u FullHD (1080p) rezoluciji. Ovaj ekran je dakle alternativa interaktivnim pločama koje u posljednje vrijeme se sve više primjenjuju u učionicama. Cijena ovog ekrana je astronomskih 5000 US $, no tvrtka ima i neka jeftinija rješenja u svojoj ponudi.

Jedno od njih su interaktivni projektori koji su u biti low-cost alternativa ekranima s dodirnim zaslonom. Projektori mogu reproducirati sliku ili na zid ili na ploču u dijagonali do 100 inča i kompatibilni su s postojećim markerima i pločama.

Dell S560T Interaktivni projektor bijeli

U ponudi su dva modela S560T – projektor koji podržava do 10 dodirnih interaktivnih točaka. Podržano je u crtanje i upravljanje putem stylus olovke. Drugi model  S560P dolazi s IR Pen olovkom putem koje se također može crtati i pisati na projiciranim slikama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here