Piriform, osim CCleanera, poznat je i po još jednom programu a riječ je o Defraggler-u.  Ovaj program služi za defragmentaciju diska i na taj način ubrzava operativni sustav.

Program ima i  opciju defragmentacije cijelog diska ili odabranih direktorija / datoteka.
Defraggler je besplatan program a moguće ga je instalirati na računalo, ali i koristiti portable verziju koju jednostavno otpakirate i ona je spremna za korištenje. Program radi u Windowsima 32bitnim i 64bitnim   Windowsima 7, XP i Vista.

Čim se program pokrene odmah vam nudi popis uređaja i njihove particije. Slijedeće što trebate napraviti je pokrenuti analiziranje, brzu defragmentaciju ili potpunu defragmentaciju. Brza defragmentacija traje nekoliko minuta, a potpuna nekoliko sati, zavisno o fragmentiranosti datoteka. Istovremeno defragmeniranje više particija nije podržano, a moguće je defragmentirati i USB stickove.

Prilikom testiranja Defraggler je pokazao da ničim ne zaostaje za skupljim alternativama, osim nemogućnosti istovremenog korištenja na više particija/uređaja.Nakon obavljenog procesa  primjećuje se znatno ubrzanje u radu operativnog sustava. Ako želite nešto naprednije od Disk defragmentera, koji već dolazi instaliran s Windowsima, svakako preporučujemo ovaj program.

 Preuzimanje

2 Komentara

  1. radio sa njim ali umesto da mi oslobodi disk on mi pojeo , imao sam pre upotrebe 104 GB a sad 93,2 GB slobodnog prostora , kako to nije mi jasno

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here