iPad Pro 9.7 s Smart tipkovnicom i olovkom

Osim smanjenog iPhonea, Apple je predstavio i novi iPad Pro koji je također smanjen u odnosu na prethodnu generaciju ovog tableta.

Novi iPad Pro dolazi s 9.7 inčnim Retina zaslonom rezolucije 2048×1536 px. Novina je što  zaslon dolazi s tzv. True Tone tehnologijom koja mjeri ambijentalno osvjetljenje i automatski podešava boje ovisno o tom osvjetljenju, odnosno ovisno o tome gdje koristite ovaj tablet on će prilagođavati boje i svjetinu zaslona kako bi bio što ugodniji za vaše oko.

Kao i 12.9 inčni iPad Pro i ovaj dolazi s A9X chipsetom u kombinaciji s M9 pomoćnim procesorom, a tu su i četiri zvučnika smješteni na rubovima tableta. Novi model je nešto jeftiniji, no i dalje vrlo skup. Početna cijena je 599 US $ koliko je potrebno izdvojiti za 32 GB model, a najskuplji model s 256 GB memorije košta čak 1029 US $.

Kao i kod prethodnih iPada i ovdje će budući vlasnici moći odabrati između modela s Wi-Fi konekcijom i modela koji će osim Wi-Fi konekcije podržavati i podatkovnu (mobilnu) vezu. Dimenzije iPad Pro su 240 x 169.5 x 6.1 mm, a težina je 437 / 444 g. Dodajmo da je tablet opremljen s 12MP iSight kamerom kakvu imamo na iPhoneu 6s i 6s plus. Dakle, ova kamera može snimati 4K i Slo-mo videozapise.

iPad Pro dijeli neke zajedničke značajke s Surface Pro 4 tabletom koji mu je ujedno i glavni konkurent. Po uzoru na Microsoftov tablet i ovaj dolazi s novom Smart tipkovnicom / coverom koja služi i kao postolje tako da se tablet može koristiti poput prijenosnika, a tu je još i  Appleova olovka za šaranje po ekranu. Zbog ovoga CEO Applea Tim Cook smatra da bi ovaj tablet mogao u potpunosti zamijeniti klasična PC računala, no zbog visoke cijene i limitiranih mogućnosti čisto sumnjam da će to biti tako.

Osim tamno sive, srebrne i zlatne verzije ovo je prvi iPad koji će biti raspoloživ i u ružičasto zlatnoj boji (rose-gold). Cijene tableta su slijedeće:

  • Wi-Fi 32 GB – 599 US $
  • Wi-Fi 128 GB – 749 US $
  • Wi-Fi 256 GB – 899 US $
  • Wi-Fi i mobilna konekcija 32 GB – 729 US $
  • Wi-Fi i mobilna konekcija 128 GB – 879 US $
  • Wi-Fi i mobilna konekcija 256 GB – 1029 US $

Predarudžbe kreću od prekosutra, a prvi kupci će svoje iPade dobiti sedam dana kasnije, odnosno 31. ožujka.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here