App store na iPhoneu

Apple trgovina aplikacija se tijekom godina punila razno raznim aplikacijama. Iako bi pravila koje sve aplikacije se mogu postaviti u App Store trebala biti poznata, u trgovini se nakupilo gomilu smeća koje je je nekako ipak dospjelo u nju.

Zato je Apple odlučio tome stati na kraj i očistiti na stotine tisuća aplikacija iz App Storea. Glava meta su klonovi popularnih aplikacija poput Flappy Birda koji ima na stotine. Drugi na listi za uklanjanje su RSS aplikacije koje većinu sadržaja generiraju s drugih izvora.

Dođite s vlastitim idejama. Nemojte jednostavno uzeti trenutno najpopularniju aplikaciju u trgovini i uz manje preinake u grafici, drugim imenom je postavljati kao vlastitu

Aplikacije koje sadrže spam će također biti uklonjene, kao i one koje se već duže vrijeme nisu preuzimale iz App Storea.

Tvrtka svojim korisnicima želi omogućiti bolje iskustvo na njihovim uređajima dolaskom iOS-a 11 koji bi trebao imati i novi App Store.

Apple također čisti i aplikacije koje nisu kompatibilne s 64-bitnom arhitekturu jer će iOS 11 podržavati isključivo 64-bitne aplikacije. Tvrtka nije javno iznijela podatak o točnom broju aplikacija koje će biti uklonjene ni koliko će taj proces trajati, a gotovo sigurno će se dogoditi da i neka aplikacija koja nije trebala biti uklonjena bude s obzirom na obujam posla.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here