AdwCleaner sučelje

AdwCleaner je program koji vam može poslužiti za uklanjanje raznog Adwarea i alatnih traka iz web preglednika, kao i ostalih neželjenih programa koje ste slučajno pokupili prilikom instaliranja željenog programa.

Program je besplatan za korištenje, a može se preuzeti s ovog linka (2 MB.)  AdwCleaner nije ni potrebno instalirati na računalo već se može direktno pokrenuti s čvrstog diska ili USB memorije, a velika je prednost što ne ostavlja nikakve tragove po registru Windowsa.

Nakon pokretanja AdwCleanera, pokreće se automatsko skeniranje sustava koje traje, ovisno o instaliranim programima, od 2 do 10-ak minuta. Nakon završenog skeniranja rezultati se prikazuju u obliku tekstualne datoteke u kojoj se može vidjeti koji ključevi u registru i koje alatne trake su višak na vašem računalu.

One stavke koje želite zadržati možete odznačiti, no u većini slučajeva najbolje je jednostavno sav Adware i toolbarove  ukloniti s računala. Važno je napomenuti da kako bi program pokazao najbolje učinke preporučuje se zatvoriti sve ostale programe. Za kraj, kada završite s uklanjanjem neželjenog softwarea s vašeg računala dovoljno je kliknuti Unistall opciju kako bi se i sam AdwCleaner deinstalirao.

Dakle ako su vam dosadile razne alatne trake poput Ask, Babylon i sličnih toolbarova  po Google Chromeu, Internet Exploreru i Mozilla Firefoxu ovo je program koji će riješiti te probleme. Nakon korištenja ovog alata, preporučuje se sustav dodatno skenirati i s Malwarebytes anti-malwareom kako bi uklonili sve nametnike.

AdwCleaner je kompatibilan s Windows XP, Vista, 7 i 8/8.1 operativnim sustavima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here