Ad aware free antivirus logo

LavaSoft je nedavno izdala novu verziju Ad-Aware Free Antivirusa, koja je dodatak ponudi besplatnih rješenja ovog proizvođača antivirus i antimalware softwarea.

Ad-Aware Free Antivirus + značajke

Nova verzija ima unaprijeđenu detekciju zloćudnog softwarea, no i jednu zanimljivu značajku – mogućnost korištenja Ad-Aware Free Antivirusa uz neki drugi sigurnosni paket programa. Dakle, glavna razlika između ovog programa i programa ostalih proizvođača je to što se ovaj može koristiti kao dodatni sloj sigurnosti uz postojeći antivirus sustav.

Prilikom instalacije programa Ad-Aware detektira postojeću zaštitu na računalu i tu korisnik može odabrati „Compatible“ način instalacije, odnosno isključiti zaštitu u stvarnom vremenu, kako bi Ad-Aware Free Antivirus mogao raditi istovremeno s nekim drugim antivirus rješenjem. Korisnici onda, isto kao s Malwarebytesovim Anti Malwareom,  mogu skenirati sustav u potrazi za raznom računalnom gamadi koja se možda nakupila u sustavu.

Ekipa iz LavaSofta tvrdi da nova verzija dolazi s mnogo boljim engineom za detekciju zloćudnog softwarea i boljom podrškom za analizu rezultata skeniranja.

Ad-Aware Free Antivirus + je besplatan za sve privatne korisnike koji koriste Windows XP SP3 ili noviju verziju Microsoftovog operativnog sustava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here