Acer TravelMate B117 prijenosnik za studente

TeachSmart je posebna tehnologija razvijena od strane Asusa koja bi trebala pomoći studentima i profesorima na predavanjima koristeći Microsoft OneNote za distribuciju materijala i Microsoftov ID prikupljanje rezultata testova.

Prvi laptop koji će koristiti ovu tehnologiju je Acer TravelMate B117 koji će se uskoro početi prodavati diljem Europe po početnoj cijeni od 250 €.  Glavna značajka ovog laptopa je LED osvjetljenje u gornjem uglu poklopca koje služi da obavijesti profesore o aktivnostima studenata.

Primjerice profesori mogu napraviti test višestrukim izborom odgovora, a nakon što student odgovori na pitanje LED-ica će zasvijetliti u određenoj boji. Također, studenti mogu uključiti LED-icu da obavijeste profesora da su završili određeni zadatak.

TravelMate B117 tehničke specifikacije

Prijenosnik ima ojačani okvir s gumenim obrubom koji bi ga trebao zaštiti od padova, a tipkovnica je otporna na tekućinu.

TravelMate B117 je baziran na Windowsima 10 i dolazi s Intel Pentium ili Celeron procesorima i do 4 GB DDR3 memorije. Laptop ima 11.7“ ekran, dva mikrofona, HD web kameru i tochpad koji podržava Windows 10 geste. Ostale specifikacije uključuju Wi-Fi, Bluetooth 4.0, HDMI, USB 2.0 i 3.0 konektore i čitač SD kartica.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here