Google Fotografije web sučelje

Google Fotografije servis koji korisnicima nudi neograničenu pohranu fotografija i videa je došao do 200 milijuna korisnika u samo godinu dana nakon uvođenja.

Ovaj servis osim za pohranu može poslužiti i za organizaciju foto albuma, uređivanja fotografija i njihovo jednostavno dijeljenje na društvenim mrežama.

Google je izračunao da trenutno korisnici su putemFotografija pohranili 13.7 Petabajta slika i videa kako bi oslobodili prostor na svojim mobilnim uređajima, a naveden je i podatak da bi bilo potrebno 424 godine kako bi se pregledale sve slike objavio je Google na svom blogu.

Nakon što su ove zime poboljšali način uređivanja fotografija, za prvi rođendan servis je dobio još neke novine. Dodani su prečaci putem tipkovnice, poboljšano je pretraživanje tako da sada možete kombinirati više riječi.

Servis podržava do 15 GB fotografija u originalnoj kvaliteti i neograničenu pohranu fotografija u visokoj kvaliteti do 12 MP za fotografije odnosno do 1080p za videa. Ukoliko vam nedostaje prostora, sada je moguće i konvertirati iz originalne kvantitete u visoku.

Od ostalih novotarija valja izdvojiti mogućnost uređivanja datuma kada je neki uradak snimljen tako da kronološki možete složiti svoje fotografije čak ako imaju i neispravnu vremensku oznaku.

Servisu se pristupa putem adrese https://photos.google.com ili putem mobilnih aplikacija za Android i iOS.