Seagate disk 10 TB

Za one kojima uvijek nedostaje prostora za pohranu Seagate je namijenio novu seriju hard diskova Guardian.

Najveći disk u ovoj seriji ima kapacitet od velikih 10 TB, a namijenjeni su  za PC računala, mrežne sustave ili za pohranu sigurnosnih snimki prilikom videonadzora.

Osim nove Guardian serije, tvrtka je najavila i povratak Barracuda branda koji će se od sada pisati BarraCuda. Novi diskove iz ovog branda će se ugrađivati u stolna i prijenosna računala.

Dakle, Guardian serija će biti podijeljena u tri branda – BarraCuda Pro za desktop računala, SkyHawk za sustave videonadzora i IronWolf za mrežne sustave.

Seagate BaraCuda Pro je već sada dostupan u 10 TB obliku, disk ima brzinu od  7200 okretaja u minuti, dok je brzina transfera podataka 220MB/s. Svi diskovi dolaze s 5 godina tvorničke garancije. Cijena diska od 10 TB je 535 US $, a u prodaju kreće već ovog tjedna.

Za one plićeg džepa tu su i još uvijek aktualni diskovi u  Archive HDD seriji koji su znatno jeftiniji, a imaju kapacitet i do 8 TB.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here