Kako je najavljeno u četvrtak na Microsoft konferenciji u New Yorku, danas počinje prodaje Windows 8, a s novim operativnim sustavom kreće u prodaju više od 1000 novih modela računala. Većina njih biti će u prodaji već danas.

Novi Windowsi su kompatibilni s Windows 7 hardwareom i softwareom. Operativni sustav biti će dostupan verzijama: Windows 8, Windows 8 Pro. Windows Enterprise je namijenjen poslovnim korisnicima, dok je Windows RTnamijenjena uređajima s procesorima ARM .

Istovremeno kreće u prodaju u 140 zemalja, a biti će dostupni na 37 jezika. Osim što će se moći kupiti u trgovinama diljem svijeta, dostupan je za nadogradnju i preuzimanje na stranici www.windows.com/buy.

Microsoft je također na konferenciji održanoj u četvrtak najavio i otvaranje Windows Store-a, aplikacije je moguće preuzeti već sada. Neke od aplikacija i servisa dostupnih odmah su Internet Explorer 10, SkyDrive, Bing, Skype, Outlook.com, …

Uz klasičan način rada s tipkovnicom i mišem Windows 8 je namijenjen ekranima osjetljivim na dodir, pa time ulaze na tržište pametnih telefona i tableta. Dali će korisnici prihvatiti Windows 8 kao što su prihvatili iOS i Android, to ostaje za vidjeti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here