Westren digital my passport

Western Digital  (WD) je najavio nove modele My Passport Ultra i My Passport for Mac eksternih čvrstih diskova. Najveća novina je to što ovi modeli dolaze s kapacitetom do 3 TB , a kupci mogu odabrati i jednu od četiri boje.

Novi Passporti se povezuju s PC ili MAC računalima putem USB 3.0, što omogućava maksimalnu brzinu prijenosa podataka od 5 Gb/s. Za zaštitu podataka diskovi su opremljeni i 256-bitnom AES enkripcijom koja omogućava vlasnicima da postave lozinku i na taj način zaštite svoje podatke.

Radi se o hardverskoj enkripciji koja, za razliku od softverske, nema negativan učinak na same performanse eksternog diska.

My Passport Ultra i My Passport for Mac dolaze u četiri boje – ljubičastoj, crnoj, bijeloj i plavoj, a WD kupcima nudi i dodatno Grip Pack  kućište nalik onome koje možemo vidjeti na pametnim telefonima, koje bi trebalo zaštiti ove diskove od oštećenja prilikom padova. I ta kućišta (maske) dolaze u raznim bojama, kao i s 47 cm dugim USB 3.0 kabelom za povezivanje s računalom.

My Passport Ultra je predviđen za rad pod Windows okruženju i dolazi formatiran u NTFS, dok My Passport for Mac formatiran da je kompatibilan s Mac OS X Lion, Mountain Lion, Mavericks i Yosemite verzijama.

Dimenzije oba modela su  81.5 x 110 x 16 mm, dakle mogu bez problema stati u džepove. Cijene WD My Digital Passport su 80 US $ za 500 GB model, 100 US $ za 1 TB model, 130 US $ za 2 TB model i 200 US $ za 3 TB model. Cijena Grip Pack zaštnih kućišta je 13 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here