Samsung ChatOn

U veljači iduće godine Samsungov ChatOn servis će biti ukinut, točnije 1.veljače 2015, osim u SAD-u gdje će korisnici moći koristiti servis još neko vrijeme.

ChatOn je jedna nizu aplikacija za dopisivanje i slanje multimedijalnih poruka za mobilne uređaje, poput WhatsAppa ili Facebook Messengera. Prema podacima za prošlu godinu, ChatOn je koristilo oko 100 milijuna korisnika, a recimo Facebook Messenger koristi oko 500 milijuna korisnika. Razlog ovome je i što je Facebook natjerao korisnike da instaliraju njihov messenger kada su ga odvojili od glavne aplikacije.

Čelnici tvrtke su potvrdili kako 1. veljače iduće godine servis će biti ukinut u svim državama, osim u SAD-u gdje zbog trenutnih ugovora s mobilnim operaterima ChatOn će biti dostupan još neodređeno vrijeme.

Tvrtka Strategy Analytics je u travnju ove godine napravila istraživanje i prema rezultatima tog istraživanja vlasnici Samsungovih uređaja i nisu neki ljubitelji aplikacija koje dolaze instalirane na Samsung pametne telefone. Gledajući prosjek, primjerice ChatOn je svaki korisnik koristio svega 10 sekundi mjesečno. Drugim riječima, većina vlasnika nije ni koristila ovaj servis, s toga i ne čudi odluka o njegovom ukidanju.

S obzirom da Samsung ima vrlo veliku bazu korisnika, u budućnosti bi trebao razvijati drukčije aplikacije, koje će korisnici više koristiti. Među najkorištenijim aplikacijama ovog proizvođača su S Memo i S Link, dok ostale aplikacije poput Hub-a, Group Play-a i Link-a korisnici koriste vrlo rijetko.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here