Samsung SD kartice

Samsung je predstavio novu generaciju EVO, EVO Plus, PRO i PRO Plus SD i microSD kartica, koja bi trebale imati bolje performanse u odnosu na prethodnu generaciju ovih kartica.

Najvažnija novina je što navedene kartice podržavaju dovoljne brzine za transfer i snimanje video zapisa u  4K UHD kvaliteti. Dakle, ove SD i microSD kartice su namijenjene vlasnicima DSLR foto aparata ili novih pametnih telefona iz visoke kategorije.

SD i microSD kartice iz serije PRO and PRO Plus mogu čitati podatke brzinom do 95 MB/s i zapisivati ih brzinom do  90 MB/s, a dolaziti će u 32 i 64 GB verziji.

Dakle, na 64 GB verziju će korisnici moći pohraniti oko 110 minuta videa u 4K UHD kvaliteti ili čak 490 minuta videa snimljenih u 1080p kvaliteti, a imaju oznaku brzine  Speed Class 10, navodi Tom’s Hardaware

Nešto sporije su EVO i EVO Plus modeli kartica i one imaju brzinu čitanja od  80 MB/s, no  i znatno sporiju briznu zapisivanja od 20 MB/s. Na ove modele će se moći snimati 1080p video zapisi, jer 4K UHD videa neće biti podržana zbog smanjene brzine zapisivanja. EVO i EVO Plus će dolaziti u 32, 64 ili 128 GB verziji, a cijena će biti i dosta povoljnija od modela iz PRO serije.

Razlika između osnovne i „Plus“ verzije je što ova druga je otporna na vodu, sunčeve zrake, temperaturne razlike i magnetizam, odnosno ove kartice su otpornije od osnovnih jer primjerice mogu izdržati pod vodom do 72 sata.

Samsung će na tržište prvo plasirati microSD modele, dok bi SD modeli trebali nešto kasnije krenuti u prodaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here