Galaxy S5 LTE-A

Samsung je upravo najavio izlazak nove verzije Samsung Galaxy S5 LTE-A, koji će nažalost biti dostupan isključivo na južno korejskom tržištu.

Trenutno ova tvrtka nema planove ovu verziju plasirati na ostala tržišta, no očekuje se skori dolazak sličnog, jačeg,  modela i na ostalim tržištima. Cijena Galaxy S5 LTE-A je vrlo visoka, oko 680 €, s obzirom da se radi o domaćem tržištu, gdje se Galaxy modeli prodaju po znatno nižim cijenama u odnosu na ostatak svijeta.

Ovo je prvi pametni telefon ovog proizvođača koji ima QHD zaslon rezolucije 2560 x 1440 px, uz 100,000:1 omjer kontrasta. U odnosu na osnovnu verziju, ovaj model ima i novi, brži chipset, a radi se o Qualcomm Snapdragon 805 s četiri jezgre radnog takta od 2.5 Ghz. Osnovni model ima Qualcomm Snapdragon 801 procesor. Poboljšani Samsung Galaxy S5 ima Adreno 420 grafički procesor i 3 GB radne memorije, dakle 1 GB više od „klasične“ S5-ce.

Samsung Galaxy S5 LTE-A dolazi s IP67 certifikatom, što znači da je također otporan na prašinu i vodu, a ima i senzor otiska prsta kao i heart rate senzor.

Otraga je 16 MP kamera s auto fokusom, LED osvjetljenjem koja može snimati i 4K video zapise. LTE-A konekcija omogućava brzine downloada do impresivnih 225Mbps. Uređaj dolazi s Android 4.4 KitKat OS-om, a dolaziti će u nekoliko boja – crnoj, zlatnoj, bijeloj, zelenoj i ružičastoj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here