Samsung Galaxy S7 edge

Rezultati nedavnih istraživanja pokazuju da čak 40% vlasnika Samsungovih pametnih telefona planira kupiti telefon drugog proizvođača idući put kada budu kupovali novi uređaj.

Naravno, glavni razlog ovomu je Galaxy Note7 i njegovi problemi s zapaljivom baterijom. Branding Brand je proveo istraživanje među 1000 vlasnika Samsungovih smartfona u SAD-u i prema tom istraživanju 4 od 10 ispitanika je odgovorilo da će kupiti smartfon drugog proizvođača.

Zanimljivo, da prema toj anketi,  70% će ostati vjerno Androidu, dok će 30% preći na iOS odnosno njihov idući telefon će biti iPhone. Ova anketa je održana 11 i 12 listopada.

Ista anketa je provedena krajem rujna, prije drugog opoziva Notea7 i tada je 34% vlasnika Samsungovih smartfona se izjasnilo kako će u budućnosti kupiti neki drugi telefon.

Tek u idućoj godini ćemo saznati koliko ova afera koja trenutno drma Samsung će imati utjecaja na prodaju njihovih pametnih telefona i hoće li zbog nje Samsung izgubiti prvo mjesto po broju prodanih mobitela u svijetu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here