Samsung Galaxy S9 render

Sve je više glasina da će Samsung svoje nove perjanice Galaxy S9 i S9+ predstaviti već u siječnju za vrijeme CES 2018 sajma koji se održava od 9. do 12. siječnja u Las Vegasu.

Proteklih nekoliko generacija Galaxy S pametnih telefona bilo je predstavljeno u veljači ili ožujku, a prema tvrdnjama VentureBeata Samsung bi trebao održati i event u ožujku kao što je bio slučaj i kod predstavljanja Galaxy S8 / S8+.  Ovo bi početkom godine trebao biti svojevrsni preview javni nastup, no nije poznato koliko će Samsung tada otkriti informacija o novim Galaxy S modelima.

Prema prvim informacijama Galaxy S9 serija bi po dizajnu trebala biti vrlo slična aktualnoj S8 seriji. Dva nova Samsungova telefona imaju kodne nazive Star 1 i Star 2, oznake modela SM-G960 i SM-G965 što bi značilo da se radi upravo o Galaxy S9 i Galaxy S9+. Oba modela će imati Super AMOLED “Infinity” zakrivljene zaslone dijagonale 5.8“ odnosno 6.2“.

Čipovi su bazirani na 10 nanometarskoj arhitekturi, što znači da se radi o novim Snapdragon 845 i Exynos 9810 čipovima koji će uskoro biti predstavljeni.

I dok je veličina zaslona i kapacitet baterije jedina razlika između aktualnih S8 i S8+, novi S9 i S9+ će se razlikovati i u tome što će manji model biti opremljen s 4GB RAM-a, dok će veći imati 6GB RAM-a.

Isto tako veći Galaxy S9+ će imati dvije stražnje kamere po uzoru na Note 8, dok će skener otiska prsta biti smješten ispod kamera, a ne do njih. Oba modela će zadržati 3.5mm audio utor kao i microSD, a dolaziti će s 64GB interne memorije.

Ostale glasine spominju poboljšani skener šarenice oka, kao i novi sustav prepoznavanja lica korisnika po uzoru na iPhone X.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here