Samsung Galaxy S7 serija

Nakon što su prošlogodišnji modeli Samsung Galaxy S6 i njegov zakrivljeni brat blizanac S6 Edge ostali bez mogućnosti dodatnog proširenja memorije, izgleda da je Samsung prihvatio kritike svojih fanova pa je odlučio vratiti SD utor na nove modele iz Samsung Galaxy S7 serije.

Također, kruže glasine da će se još jedna značajka vratiti na S7 modele a to je otpornost na vodu i prašinu (IP P7)

Dizajn

Ranije ovog dana su izašli i prvi renederi prema kojima se Galaxy S7 / S7 Edge ne bi trebali previše razlikovati u odnosu na Galaxy S6 / S6 Edge. Još nije potvrđeno, no izgleda da neće biti četiri verzije u Galaxy S7 seriji kao što se govorilo, već samo dvije. Obični S7 će imati dijagonalu od 5.1“, dok će Edge verzija imati dijagonalu od 5.5“, dakle istu kao i S6 edge+.

Rezolucija zaslona bi trebala ostati ista – 1440 x 2560 quad HD, a novina je uvođenje force touch tehnologije po uzoru na iPhone 6s.

Trajnije baterije

Oba modela bi trebala dobiti i bateriju većeg kapaciteta. Galaxy S7 bi trebao imati 3000 mAh, dok bi veći S7 Edge trebao imati bateriju kapaciteta 3600 mAh. S obzirom da je dulje trajanje baterije bio jedan od važnijih zahtjeva ljubitelja Samsunga, izgleda da su i u ovom slučaju odučili udovoljiti svojim fanovima.

Kamera

Kao što je poznato rezolucija kamere ne jamči bolju fotografiju, pa je Samsung u ovogodišnje modele odlučio ugraditi 12 MP kameru (S6 serija je imala 16 MP), no istovremeno povećati otvor blende na f/1.7 što bi trebalo rezultirati boljom kvalitetom fotografije pogotovo u noćnim uvjetima, što smo se uvjerili na LG-jevom G4.

Prednost je što bi kamera trebala biti manja i više ne bi trebala stršati izvan stražnjeg dijela uređaja, što je bio slučaj s S6.

Točan datum službenog predstavljanja trebao bi se znati idući tjedan, a pretpostavlja se da bi to trebalo biti krajem veljače uoči Mobile World Congressa koji je zakazan za 22. veljače.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here